در ابتدا به تعریف ایستگاه فیلتراسیون میپردازیم. این سیستم نقش بسیار مهمی را در تامین و کنترل کیفیت آب در آبیاری قطرهای دارد و از این ایستگاه به منظور حذف ذرات معلق و شناور در آب استفاده میکنند. مهمترین مسئله در نگهداری سیستمهای آبیاری قطرهای مسدود شدن قطره چکان است که در صورت نبود ایستگاه فیلتراسیون آبیاری قطرهای، این ذرات معلق وارد مسیر سیستم آبیاری شده و در انتها به قطره چکان رسیده و باعث گرفتگی آنها میشود. چون روزنههای قطره چکان در مقایسه با نازل آبپاش بسیار کوچک هستند، پس خطر انسداد و گرفتگی آنها بوسیله مواد معلق آب و حتی باکتریهای موجود در آن وجود دارد. فیلتر توری که با نام فیلترهای میکرونی نیز شهرت دارند، جزء اصلیترین اعضای سیستم فیلتراسیون و جزء لازم سیستم آبیاری قطرهای میباشند که در کشاورزی و در مرحله کود دهی ذرات معلقی وجود دارند که توسط این فیلترها گرفته میشوند و مانعی در برابر عبور مواد معلق است. نوع فیلتر توری را براساس قطر نازل خروجی و قطر و نوع ذرات موجود در آب انتخاب مینمایند. اگر ذرات معلق موجود در آب، از فیلتر های هیدروسیکلون و شنی عبور کنند، در این مرحله با برخورد به فیلتر توری به دام میافتند.
انواع فیلتر های توری در بازار
فیلتر های توری به صورت پلاستیکی و فلزی میباشند که دارای سایزبندی متنوع است و بر حسب نیاز میتوان از سایزهای مختلفی استفاده کرد. اگر فیلتر توری در مکانی نصب شود که آب دارای جلبک باشد، موجب گرفتگی سریع فیلتر توری شده و کارکرد فیلتر مختل میشود.
برای مشاهده و خرید با کیفیت ترین فیلتر های توری پایه دار با قیمت مناسب اینجا کلیک نمایید.
ویژگی های فیلتر توری
فیلتر های توری دارای دقت های مختلفی از 25 میکرون تا 100 میکرون هستند که هرچه این عدد کوچکتر باشد، نشاندهندهی دقت بالای فیلتر هست.
عمده تفاوت فیلتر توری پلاستیکی و فلزی در جنس و طول عمر آنهاست.
فیلتر توری پلاستیکی، از جنس پلی پروپیلن است و طول عمر آن نسبت به نوع فلزی کمتر است. در حالی که فیلتر توری فلزی، به دلیل استفاده از فلز در آن عمر بالاتری دارد.
دمای مناسب برای فیلتر توری از نوع پلاستیکی، 2 تا 40 درجه سانتی گراد است که در مورد فیلتر توری از نوع فلزی 2 تا 80 درجه میباشد.
میزان فشار مجاز عبوری از فیلتر توری به طور میانگین 136 لیتر در ثانیه است. در صورت بالا رفتن فشار، امکان تغییر شکل استوانه فیلتر وجود دارد.
فیلتر های توری اصولا به صورت دو لایه ساخته میشوند که در طول سال باید توری را از محفظه خارج و به صورت دستی شستشو داد.
برای تعیین زمان بک واش در فیلتر توری، باید به اختلاف فشار ورودی و خروجی آب دقت نمود، بدین منظور که اختلاف فشار در زمان اولیه و ثانویه اگر بیشتر از 3 متر باشد، نشان دهنده زمان بکواش است.
از دیگر ویژگی های فیلتر توری، نصب آسان آن است. که کاربرد آن را در صنعت، آبیاری و کشاورزی بیشتر از گذشته نموده است.
این فیلتر، فضای بسیار کمی از محل مورد استفاده را اشغال میکند.
جهت بررسی و خرید انواع فیلتر توری ساده با اطمینان خاطر و به صورت آنلاین کلیک نمایید.
عوامل انسداد و گرفتگی قطرهچکان
مواد فیزیکی به صورت معلق
مواد بیولوژیکی مانند جلبک و باکتریها
نحوه عملکرد فیلتر توری
نحوهی عملکرد فیلتر توری بدین صورت است که آب با عبور از روزنههای ریز توری که فضای آن متناسب با حجم آب ورودی بوده، عمل فیلتراسیون را انجام میدهد. به طور کلی این مرحله آخرین مرحله فیلتراسیون میباشد؛ زیرا که جلبک ها و باکتری هایی که در این مرجله وجود داشته و میتواند باعث انسداد نازل ها گردند. به علاوه ذرات شن و ماسه و خاک رس و سیلت های ریزی که در آب های طبیعی خام وجود دارند در این مرحله بایستی از آب جدا شود.
در نهایت در مورد آب هایی که حجم شن و ماسه در آن زیاد است، میتوان از تعداد بیشتری از لایه های توری استفاده نمود. مثلا برای ذرات بسیار درشت از فیلتر 60 میکرون، برای ذرات با قطر متوسط از توری 40 میکرون و برای ذرات بسیار کوچک از فیلتر 25 میکرون استفاده نمود.
برای مشاهده انواع فیلتر توری زیر زانو و زیر فلنج با کیفیت عالی اینجا کلیک نمایید.