کاشت دارای مراحل مختلفی است از جمله: آمادهسازی زمین و شخم زنی خاک کشت، آماده سازی بذر، کاشت بذر، رسیدگی به محصول زراعی شامل آبیاری، کوددهی و… . به منظور تسهیل هرچه بهتر و بیشتر این مراحل از ادوات کاشت داشت برداشت استفاده میشود.
مطالعه ادامه راهنما
مهمترین ادوات کاشت شامل این موارد میباشد: کمبینات، بذرکار، کودکار، کودپاش، بذرکار-کودکار، سیب زمینی کار، کود پخشکن دامی، نشاکار، پیازکار زعفران و … .مرحله داشت در کشاورزی به کارهایی گفته میشود که پس از کاشت بذر در خاک باید انجام داد تا یک محصول ایده آل را پرورش دهیم. به عبارتی مرحله داشت به دوره رشد و نمو گیاه تا رسیدن به محصول گفته میشود. ادوات داشت شامل این موارد میباشند: سمپاش، کولتیواتور، وجینکن و سلهشکن و … .
شیرینترین دوره از مراحل کشاورزی مرحله برداشت است. در این مرحله موقع چیدن و برداشت محصول پس از اتمام دوره رشد و نمو گیاه میرسد و محصولات رسیده شده از زمین جمعآوری میشوند. در مرحله برداشت بسته به نوع محصول، برداشت توسط ابزارهای مکانیزه مخصوص انجام میشود. تشخیص زمان برداشت محصول تا حد زیادی به تجربه کشاورز بستگی دارد و زمانی صورت میگیرد که محصول آماده برداشت باشد. برداشت زودتر از موعد و یا برداشت دیرهنگام هر دو میتوانند مضر باشند. پس تشخیص زمان دقیق این مرحله از اهمیت زیادی برخوردار است. ادوات برداشت و پس از برداشت شامل موارد زیر میباشند: سواتر، دروگر دنباله بند، موور، ریک، چاپر، بیلر استوانهای، بیلر مکعبی، چغندرکن، سیب زمینیکن، تریلر، خرمنکوب، ساقه خردکن، برگکن چغندر قند، خشککن، پوستکن برنج، بوجار و… .