نمایش دادن همه 20 نتیجه

کودها هر یک در ترکیبات خود مواد خاصی دارند تا بتوانند نیازهای گیاهان و درختان برای رشد و تولید محصولات کشاورزی را تامین کنند. همین امر سبب شده تا کودها تنوع بالایی داشته باشند. یکی از متنوع‌ترین نوع کودهای کشاورزی که در بین افراد فعال در این حوزه نیز طرفداران زیادی دارد، کود ماکرو است. این نوع کود کشاورزی به دلیل فواید و ویژگی‌هایی که دارد، زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. با ما همراه باشید تا شما را با کود ماکرو و همچنین مزایای این نوع کود کشاورزی آشنا کنیم.
مطالعه ادامه راهنما

کود ماکرو

کود ماکرو

گوگرد، پتاس، فسفر، ازت، آهن، مس، روی و منگنز از جمله موادی هستند که برای رشد گیاهان و درختان لازم بوده و نیاز است که در خاک زمین‌های زراعی در حد مناسبی وجود داشته باشند. این مواد مغذی در رشد، مقاومت و حتی حاصلخیزی خاک نقش اساسی دارند. خاک به صورت طبیعی در قالب یک چرخه این مواد را در خود تولید می‌کند، اما از آن جا که سرعت تولید این مواد مغذی در خاک به صورت طبیعی کمی طولانی است، نیاز است که گاهی به صورت دستی نیز مواد به خاک افزوده شوند، در این میان کودهای حاوی مواد مغذی مثل کود کامل، کود ماکرو و کود میکرو و دیگر نوع کودهای کشاورزی کاربرد زیادی پیدا می‌کنند. از بین این کودها قصد داریم که کود ماکرو را به صورت کامل خدمتتان معرفی کرده و انواع آن را خدمتتان بیان کنیم.

کود ماکرو چیست؟

گیاهان و درختان برای رشد به مواد مغذی بسیار زیادی از جمله کربن (C)، اکسیژن (O)، هیدروژن (H)، ازت (N)، فسفات (P)، پتاسیم (K)، گوگرد (S)، کلسیم و منیزیم نیاز دارند. از این بین سه عنصر ازت، فسفر و پتاسیم به عنوان 3 ماده مهم و تاثیر گذار در رشد گیاهان محسوب می‌شود که اگر به مقدار کافی در خاک در دسترس ریشه قرار نگیرد، رشد گیاه با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد.

به غیر از این مواد، عناصر مغذی دیگری نیز نیاز است تا رشد محصولات با کیفیت بهتری انجام گیرد. به عنوان مثال موادی مثل آهن (Fe)، کلر (Cl)، منگنز (Mn)، روی (Zn)، مس (Cu)، بور (B)، مولیبدن (Mo)، کبالت (Co) و نیکل (Ni) جزو این دسته هستند. همه کودها این مواد را به صورت کامل در ترکیب خود ندارند. به همین دلیل هر کودی که در ترکیب خود تعدادی از این عناصر را داشته باشد، با نام خاصی شناخته می‌شود. از این رو کودهایی که در ترکیب خود عناصر گوگرد، پتاس، فسفر و ازت را دارا باشند، با عنوان کود ماکرو شناخته می‌شوند.

تمام کودهای ماکرو به نسب خاصی دارای این عناصر هستند تا فرایند رشد و بازدهی گیاهان با کیفیت و سرعت بالاتری انجام گیرد. کودهای ماکرو که عناصر نام برده را دارا باشند، می‌توانند در ترکیب خود نیز از دیگر مواد مغذی بهره ببرند، که در این صورت با عنوان کود ماکرو کامل شناخته خواهند شد.

نقش مواد تشکیل دهنده کودهای ماکرو در گیاهان:

کودهای ماکرو در ترکیب خود از 4 عنصر اصلی به نام‌های گوگرد، پتاس، فسفر و ازت بهره می‌برند. هر کدام از این مواد به راحتی با مواد و عناصر دیگری از جمله کربن (C)، اکسیژن (O)، هیدروژن (H)، فسفات (P) و … ترکیب می‌شوند. این مواد در خاک برای گیاه فواید خاصی دارند که در زیر به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

کربن:

کربن پایه اصلی اکثر مولکول‌های زیستی گیاهان از جمله پروتئین‌ها، نشاسته و سلولز را تشکیل می‌دهد. کربن از طریق فتوسنتز دی اکسید کربن موجود در هوا را به کربوهیدرات تبدیل می‌کند که برای ذخیره و انتقال انرژی در داخل گیاه استفاده می‌شود.

نیتروژن:

نیتروژن سازنده اصلی چندین ماده مهم گیاه است. به عنوان مثال، ترکیبات نیتروژن 40٪ تا 50٪ ماده‌ای به نام پروتوپلاسم را تشکیل می‌دهند و این ماده تشکیل دهنده اسیدهای آمینه (عناصر سازنده پروتئین) است. این ماده همچنین یک ترکیب اساسی کلروفیل است. در بسیاری از محیط های کشاورزی، نیتروژن ماده مغذی تسریع کننده رشد گیاه است.

فسفر:

فسفر مانند نیتروژن در بسیاری از فرآیندهای حیاتی گیاه نقش دارد. این ماده به دو صورت ارگانیک و غیرآلی وجود دارد که هر دو به راحتی درون گیاه استفاده می‌شوند. انتقال انرژی در سلول‌های گیاه وابسته به فسفر است. فسفر همچنین می‌تواند برای اصلاح فعالیت آنزیم‌های مختلف توسط فسفوریلاسیون استفاده شود و برای سیگنالینگ سلول به کار رود.

پپتاسیم:

برخلاف سایر عناصر اصلی، پتاسیم در هیچ یک از فعل و انفعالات مهم گیاه وارد نمی‌شود، اما در تمام قسمت‌های گیاهان به میزان قابل توجهی وجود دارد. پتاسیم برای تغییر در اندازه حفره‌های موجود در سطح گیاه لازم و ضروری است.

گوگرد:

گوگرد یکی از اجزای مهم برخی از اسیدهای آمینه (از جمله سیستین و متیونین) و ویتامین‌ها بوده و برای رشد و عملکرد کلروپلاست ضروری است.

کلسیم:

کلسیم در گیاهان بیشتر در برگ‌ها وجود دارد. یکی از مواد اصلی به عنوان سازنده دیواره‌های سلولی است. وقتی کلسیم با برخی ترکیبات اسیدی مانند لاملا میانی ترکیب می‌شود، نمک نامحلول ایجاد می‌کند. این ماده همچنین در ایجاد ریشه بسیار تاثیر گذار و مهم است و نقش آن در تقسیم سلولی، کشیدگی سلول و سم زدایی یون های هیدروژن بارز و حیاتی است. کلسیم انتقال سایر مواد مغذی را به داخل گیاه تنظیم می‌کند و همچنین در فعال سازی برخی از آنزیم‌های گیاهی نقش دارد.

برخی دیگر از فواید عنصر کلسیم در گیاهان عبارتند از: خنثی سازی اسیدهای آلی، مهار برخی از یون‌های فعال شده با پتاسیم، جذب نیتروژن و … .

منیزیم:

منیزیم در تغذیه گیاه به عنوان سازنده مولکول کلروفیل محسوب می‌شود. همچنین در بسیاری از واکنش‌های آنزیمی به عنوان یک کاتالیزور موثر نقش دارد که در آن با ترکیبات فسفری انرژی مورد نیاز گیاهان برای رشد را تامین می‌کنند.

انواع کود ماکرو سناپالیز:

کود ماکرو مانند دیگر نوع کودهای کشاورزی دارای انواع بسیار متنوع و زیادی است تا کشاورزان و افراد فعال در این حوزه بتوانند گزینه‌های بیشتری در خرید و استفاده از این نوع کود در زمین‌های زراعی خود داشته باشند. برخی از انواع کاربردی کودهای ماکرو عبارتند از:

  • کود آمینودن (اسید آمینه):
    ترکیبی ویژه از فرم قابل جذب عناصر ماکرو و میکرو مورد نیاز گیاه می باشد. این ترکیب موجب تسریع در جوانه زنی،ریشه زایی،گل دهی و بزرگی میوه می شود. همچنین به گیاه کمک می‌کند تا بر تنش های ناشی از تغییرات ناگهانی آب و درجه حرارت ،سرمازدگی،حمله های انگلی،مسمومیت گیاهی و خفگی ریشه غلبه می کند. برای همه گیاهان شامل محصولات زراعی،باغی،سبزی و صیفی و گیاهان زمینی می‌توان بکار برد. بهترین زمان کاربرد در مرحله رشد رویشی می باشد.
  • کود کامل ۱۰-۵۰-۱۰ N.P.K:
    کودهای کامل NPK پودری دارای عناصر ماکرو و میکرو به صورت کلاته و 100% محلول در آب می باشند. این کودها فاقد عناصر کلر، سدیم، سرب و کادمیم بوده و برای مصرف در خاکهای شور مناسبند. کود چند منظوره 10-50-10 NPK برای استفاده در سیستم های کشت متراکم و محصولات حساس به شوری بسیار مناسب هستند و برای بسیاری از محصولات زراعی و باغی بکار می روند.
  • کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰ N.P.K:
    کودهای کامل NPK پودری دارای عناصر ماکرو و میکرو به صورت کلاته و 100% محلول در آب می باشند. این کودها فاقد عناصر کلر، سدیم، سرب و کادمیم بوده و برای مصرف در خاکهای شور مناسبند. کود چند منظوره 20-20-20 NPK برای استفاده در سیستم های کشت متراکم و محصولات حساس به شوری بسیار مناسب هستند و برای بسیاری از محصولات زراعی و باغی بکار می روند.
  • کود کامل ۳۰-۸-۱۸ پودری N.P.K
  • کود کامل ماکرو زراعت ۱۵-۵-۱۵
  • کود گوگرد مایع
  • کود گوگرد گرانوله بنتونیت دار
  • ماکرو سبز عمومی ویژه برنج
  • و … .

همان طور که ملاحظه کردید، انواع و اقسام کود ماکرو در بازار موجود است که به دلیل اثر گذاری عالی این نوع کودها مورد استفاده بسیاری از کشاورزان و باغداران عزیز قرار می‌گیرد. این نوع کودها در رشد گیاهان، بار دهی مطلوب و عالی در زمان کم، مقاومت گیاه در برابر تغییرات دمایی و … نقش بسزایی دارند. اگر شما نیز به دنبال این نوع کودها هستید، همین حالا می‌توانید محصول مد نظر خود را از سناپالیز سفارش دهید. انواع بسیار متنوعی از کودهای ماکرو در سناپالیز موجود است که برخی از آن‌ها را در بالا معرفی کردیم. در زیر هم می‌توانید نمونه‌های دیگری از کودها را مشاهده کرده و سفارش دهید.

همچنین اگر در زمان خرید و سفارش محصول مد نظرتان با پرسش و یا مشکلی رو به رو شدید، می‌توانید از طریق شماره‌های قرار داده شده با مشاورین مجرب ما تماس حاصل کنید و از مشاوره رایگان مشاوران سناپالیز بهره مند شوید.

چت با پشتیبانی واتساپ سناپالیز
پیام به پشتیبانی واتساپ