افرادی که کارگاه و یا کارخانهای دارند که تجهیزات و دستگاههای مختلفی در آنها وجود دارد همیشه استرس برق گرفتی کارکنان و یا سوختن وسایل مختلف را دارند. برای اینکه چنین مشکلی سراغ شما نیاید بهتر است که از تابلو برق استفاده کنید. خرید تابلو برق یک کار تخصصی است و باید با مشاورهی متخصص برق انجام شود، اما باید بدانید که وجود این تابلوهای برق برای هر محل کاری بسیار ضروری میباشد. ما قصد داریم شما را با این وسیله بیشتر آشنا کرده و انواع تابلو برق را معرفی کنیم تا اگر شما نیز قصد خرید تابلو برق را دارید بهتر بتوانید اقدام به خرید کنید. همراه ما باشید. مطالعه ادامه…
بیایید قبل از بررسی انواع مختلف و کاربردهای تابلو برق با نحوه عملکرد آن بیشتر آشنا شویم.
تابلو برق
تابلو برق چیست؟
تابلو برق یک جعبه (فلزی یا غیر فلزی) است که انواع مختلف تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی درون آن نصب شده و از دو قسمت درونی و بیرونی تشکیل میشود. درون این جعبه معمولا انواع مختلف کلید، نمایشگر ولتاژ و جریان و …، قطعات کنترلی و حفاظتی نصب میشود. وظیفه اصلی این تابلوها این است که کاربران تجهیزات برقی را در مقابل خطر شوک برقی محافظت کنند. همچنین این تابلوها وظیفه دارند تجهیزات را نیز در مقابل عوامل محیطی محافظت کنند. عواملی مانند باران، باد و … علاوه بر همه اینها تابلو برق، برق مصرفی را به صورت مساوی در همه دستگاهها پخش خواهد کرد.
برای کارگاه و کارخانههای صنعتی وجود تابلو برق ضروری است و باید صاحبان کسب و کار حتما یکی از مدلهای آن را تهیه کنند. بهتر است که قبل از خرید تابلو برق با انواع آن نیز آشنا شوید. در ادامه انواع تابلو برق را با تقسیم بندیها مختلف معرفی خواهیم کرد.
انواع تابلو برق
تابلو برق تقسیم بندیهای بسیار متفاوتی دارد که هر کدام از این تقسیم بندیها بنا به ویژگی خاصی انجام میپذیرد. به عنوان مثال از نظر ولتاژ یک نوع تقسیم بندی وجود دارد و برای ساختمان نیز تقسیم بندی دیگری. در ادامه انواع تابلو برق را از جهات مختلف بررسی خواهیم کرد.
انواع تابلو برق بر اساس کاربرد:
در این تقسیمبندی این مدل تابلوها در 6 دسته مختلف قرار میگیرند:
- تابلوهای مخصوص برای برقراری ارتباط بین تابلوهای دیگر و سیستم کنترل مرکزی
- تابلوهای PLC که جهت کنترل اتوماتیک فرایندهای صنعتی به کار گرفته میشوند.
- تابلوهای برق مسکونی که در ساختمانها به کار برده میشوند.
- تابلوهای بانک خازنی که جهت اصلاح ضریب توان یک کارگاه ساخته میشوند
- تابلوهای مخصوص برای توزیع جریان در یک واحد صنعتی
- تابلوهای مخصوص برای کنترل موتورهای سه فاز
انواع مختلف تابلو بر اساس ولتاژ:
اگر این تابلوهای را از نظر ولتاژ بررسی کنیم خواهیم دید که دو نوع دسته بندی برای آن وجود دارد: LV و MV
- تابلوهای نوع اول یعنی LV زیر ۱۰۰۰ ولت هستند
- تابلوهای نوعدوم یعنی MV بین 1000 ولت و 36000 ولت هستند.
در خرید تابلو برق باید به ولتاژ آن دقت کنید.
تابلو برقهای مخصوص ساختمان:
معرفی انواع تابلو برق را با بررسی تابلوهای مخصوص ساختمان ادامه خواهیم داد. همانگونه که از نام آنها پیدا است از این تابلوها در ساختمان بهره برده میشود. 3 مدل مختلف تابلو برق برای ساختمان وجود دارد.
1- تابلوی کنتور:
این تابلو همان تابلویی است که در ورودی هر ساختمانی قرار گرفته و وظیفه تامین برق تمامی واحدها و فضاهای مشترک را بر عهده دارد. این تابلو از 3 قسمت مختلف تشکیل میشود که یکی از آنها ورودی بوده و دو قسمت دیگر نیز کنتورها و خروجی هستند.
2- تابلو مشاعات:
از این تابلو برای تامین مکانهای عمومی یک ساختمان بهره برده میشود. مکانهایی مانند پارکیک، راهپلهها، پشت بام و حیاط. جالب است بدانید که سیستمهای کنترل مرکزی ساختمان مانند سیستم آتش سوزی و موتورخانه و همچنین آسانسور نیز برق خود را از این تابلو میگیرند. پس وجود این تابلو در هر ساختمانی ضروری است.
3- جعبه فیوزها:
به این جعبهها تابلوهای تقسیم واحد نیز میگویند. وظیفه این تابلو برق تامین برق هر واحد مسکونی موجود در ساختمان است. این وسیله جایگزین جعبههای تقسیم پراکنده شده است که در گذشته در ساختمانها مورد استفاده قرار میگرفتند.
مزیت بزرگ این تابلو برق این است که در صورت هرگونه مشکل برقی در یکی از واحدها دیگر برق تمامی واحدها از کار نخواهد افتاد و فقط واحدی که دچار مشکل شده است برقش قطع خواهد شد.
با انواع تابلو برق مخصوص ساختمان نیز آشنا شدید. سعی کردیم در این مقاله به صورت کامل انواع مختلف این تابلوها را برای شما شرح دهیم تا شما نیز آشنایی بیشتری با آنها داشته و بتوانید به راحتی یک تابلو برق برای خود خریداری نمایید.
یک تابلو برق از چه چیزی تشکیل شده است؟
یک تابلو برق از 3 قسمت مختلف تشکیل شده است. قسمت داخلی، بیرونی، و اتصالات. در قسمت داخلی آن انواع مختلف تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی قرار میگیرد. قسمت بیرونی آن نیز شامل بدنه است و در نهایت قسمت سوم که سیمهای اتصالی مختلف را شامل میشود.
مهمترین بخش هر تابلو برقی قسمت درونی آن است. در داخل این قسمت این وسایل قرار خواهد گرفت:
- کنتاکتورها
- ترانس ها
- کلیدهای نشتی جریان
- فیوزها
- رله
- انواع کلیدهای گردان ریل
- ترمینال
- شینه ارت ونول
- لامپ سیگنال
- تایمر
- رگولاتور خازنی
- خازن ها
- و…
امیدواریم که با بیان این مطالب شما را با انواع تابلو برق آشنا کرده و همچنین شما را در خرید تابلو برق مناسب یاری کرده باشیم. بهتر است که قبل از خرید تابلو برق، با مشاوران ما ارتباط برقرار کرده و از راهنماییهای آنها استفاده کنید. ما در سناپالیز این امکان را برای شما فراهم کردهایم که بتوانید هر نوع تابلو برقی را با مناسبترین قیمت خریداری کنید. همین حالا با مشاوران ما ارتباط برقرار کرده و تابلو مورد نظر خود را انتخاب کنید.